Snelle Levering

en makkelijke retounering

Veilig Winkelen

snelle afwikkeling

Telefonische ondersteuning

0487 573238

Welkom in onze webwinkel

Draaibaar

Installatie Motor (voorbeeld Moteck SG2100A)

Een Diseqc motor wordt gestuurd door de satellietontvanger. Het signaal, de stuursignalen en de stroom loopt door 1 kabel! U hoeft dus geen extra kabels aan te leggen.

1 Hoe beginnen we?

Alvorens te beginnen met de installatie van de motor is het van belang dat we de juiste plaats bepalen. Dit kan d.m.v. een kompas of satellietpointer. Allereerst gaan we kijken welke richting het zuiden is (0 graden punt). Dit is de richting waar onze schotel heen moet wijzen.

2 Het monteren van de motor. Monteer de motor op een stevige muurbeugel of tegelvoet.

Zorg dat de muurbeugel of tegelvoet waterpas is! Stel de motor in op de juiste "elevatiehoek" . Dit is voor Nederland 39 graden. De "latitude" van de motor komt op 51 graden.

3 Het monteren van de schotel op de motor.

Vooropgesteld dat u een schotel heeft van minimaal 88 cm doorsnee, kunnen we nu de schotel op de motor nu gaan monteren. Zorg dat de schotel loodrecht op de streep op de buis van de motor zit ! Hang de motor zo laag als mogelijk aan de buis. (zie afbeelding) Draai de bevestigings moeren en bouten goed vast.

4 Het uitrichten van de motor.

Nu kunnen we de motor gaan uitrichten. We doen dit op de Sirius satelliet. Deze satelliet is de middelste satelliet in de geostationaire baan van de satellieten. U kunt nu met het kompas of de satellietpointer het zuiden op zoeken. U beweegt de komplete motor met schotel naar het zuiden. Zet nu uw satelliet ontvanger aan. Selecteer in het menu de Sirius satelliet. Dit is per ontvanger verschillend. Raadpleeg de handleinding van de ontvanger. Probeer nu een signaal van de Sirius satelliet op te pikken. U doet dit door de motor op de mast te bewegen van links naar rechts op het zuiden. Tevens dient de juiste elevatie hoek van de schotel ingesteld te worden. Stel de gehele installatie af op een zo hoog mogelijk signaal op de Sirius satelliet in.

5 Niet vergeten.....

Zorg dat de coax kabels niet blijven haken achter uitstekende delen ! Zet de coax kabels goed vast. Zorg dat de coax kabel van de LNB naar de motor lang genoeg is. (er moet een kleine lus in zitten aan de kant van de motor) De schotel draaid tot 45 graden West en Oost, als de kabel niet lang genoeg is wordt deze uit de motor getrokken met alle gevolgen van dien. Als u een satelliet ontvanger met USALS heeft, stelt u deze dan op de juiste waarden in.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.